Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Malcolm Gladwell

Cărți de Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell, născut pe 3 septembrie 1963 la Londra - Anglia este un jurnalist, scriitor și speaker canadian de origine engleză, foarte cunoscut pentru perspectiva sa unică asupra culturii populare. Scrierile lui Gladwell se focusează pe implicațiile neașteptate ale cercetării în științele sociale, cum ar fi sociologia și psihologia și folosesc frecvent și extins lucrările academice. De asemenea, Gladwell este scriitor pentru The New Yorker încă din anul 1996.

Familia lui Gladwell s-a mutat în 1969 din Anglia în Elmira, Ontario, unde tatăl său a predat la Universitatea Waterloo, iar mama sa a practicat psihoterapia. Gladwell era unic în împrejurimile agrare din Elmira, o zonă în mare parte menonită, deoarece mama lui era jamaicană, iar tatăl său era un englez alb.

El a citat mai târziu perspectiva singulară oferită de moștenirea sa genetică ca un factor motivant în ceea ce el a numit aventurile sale intelectuale. În adolescență, Malcolm s-a cufundat în politica conservatoare, idolatrizându-l pe expertul american William F. Buckley, iar în timpul petrecut la Trinity College, Universitatea din Toronto, acesta a postat pe peretele lui un afiș al președintelui american Ronald Reagan.

A publicat șapte cărți:

  • „The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference” (2000) - tradusă şi în limba română cu titlul „The Tipping Point. Cum lucruri mici pot provoca schimbări de proporţii”;

  • „Blink: The Power of Thinking Without Thinking” (2005) – tradusă şi în limba română cu titlul „Blink. Decizii bune în 2 secunde”;

  • „Outliers: The Story of Success” (2008) – tradusă şi în limba română cu titlul „Excepţionalii - Povestea succesului”;

  • „What the Dog Saw: And Other Adventures” – 2009 (tradusă şi în limba română cu titlul „Ce a văzut câinele. Şi alte aventuri”) - o colecție a jurnalismului său;

  • „David și Goliath: Underdogs, Misfits, and the Art of Battling Giants” (2013);

  • „Talking To Strangers: What We Should Know about the People We Don't Know” (2019) – tradusă şi în limba română cu titlul „De vorbă cu necunoscuţi: ce ar trebui să știm despre oamenii pe care nu îi cunoaștem” și

  • „The Bomber Mafia: A Dream, a Temptation, and the Longest Night of the Second World War” (2021) – tradusă şi în limba română cu titlul „Mafia bombardierelor: un vis, o ispită și cea mai lungă noapte a celui de-al Doilea Război Mondial” (2021).

Primele sale cinci cărți au fost pe lista celor mai bine vândute cărţi în topul The New York Times. Malcolm este, de asemenea, gazda podcastului Revisionist History și co-fondator al companiei de podcast Pushkin Industries.

În „Talking to Strangers: What We Should Know About the People We Don’t Know” (2019), Gladwell s-a concentrat asupra modului în care oamenii au dificultăți în a comunica cu străinii și asupra modului în care consecințele unor astfel de interacțiuni le pot schimba viața.

Poate că opera lui Malcolm este cel mai bine caracterizată de Philip Womack, de la Daily Telegraph: „Scriitura lui Gladwell trădează calităţile unui excelent eseist. Omul e volubil, perspicace, neastâmpărat şi sociabil. Citindu-i cartea, ai impresia că stai de vorbă, la gura sobei, cu o persoană extrem de inteligentă. Ne pune la îndoială ideile preconcepute şi nu acceptă nimic fără o temeinică investigaţie într-o gamă variată de subiecte.”

În 2005, Time l-a numit pe Gladwell unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume, iar în 2011 acesta a fost recompensat cu Ordinul Canadei, a doua cea mai mare onoare pentru merit în sistemul de ordine, decorații și medalii al statului canadian.

Citește tot Restrânge